Appelflap » Specials » Achterhoek
Informatie delen, is het vermenigvuldigen

De Achterhoek, zijn gebruiken, evenementen en beroemdheden

De Achterhoek, zijn gebruiken, evenementen en beroemdheden De Achterhoek is een streek in het oosten van Nederland, die grofweg wordt begrenst door de rivieren Oude IJssel, de IJssel, de Berkel en de Duitse grens, het ligt dan ook geheel in de provincie Gelderland.
De Achterhoek staat bekend om zijn coulisselandschap met veel natuur, kastelen en enkele veengebieden. Het meest kenmerkend voor het landschap is het landschap ter plaatse van Winterswijk, welke de status van Nationaal Landschap heeft verworven.

Enkele grote plaatsen in de Achterhoek zijn; Doetinchem, Winterswijk en Zutphen. Boekstad Bredevoort en het kleinste stadje van Nederland, Bronckhorst, vormen 2 belangrijke toeristische trekpleisters in het gebied.

In deze special vindt u meer informatie over Achterhoekse gebruiken, evenementen of beroemde Achterhoekse personen.

Achterhoekse rituelen en gebruiken

De Achterhoek, het gebied tussen de rivieren de Oude IJssel, IJssel, de Berkel en de Duitse grens, kenmerkt zich behalve door zijn coullisen-landschap en rustgevende karakter, ook door een flink aanta…

De Vijverberg; thuishaven van de 'Superboeren'

De Vijverberg is het stadion van voetbalclub De Graafschap, ook wel bekend onder de geuzennaam 'superboeren'. De Vijverberg ligt in het Gelderse Doetinchem en staat bekend om zijn 'Engelse' karakter.
Normaal, van boerenrock tot gevoelige jazz

Normaal, van boerenrock tot gevoelige jazz

Normaal is een Achterhoekse band, die bekend is van hits als Oerend Hard, Alie, Mama woar is mien pils en Heidi. Een van de leden van de eerste dag en tevens gitarist is Bennie Jolink. In dit artikel…
Gepubliceerd door Appelflap op 02-08-2010. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!